BAŞKENT ÜNİVERSİTESİ
İnsan Hareketliliği Uluslararası Dergisi

 

Yayın Etiği

İnsan Hareketliliği Uluslararası Dergisi olarak önemli hedeflerimizden birisi, içinde yer aldığımız hakemli yayınların kalite standardı ve sürekliliğinin sağlanmasıdır. Bu bağlamda dergi olarak, yirmi yılı aşkın süredir yayıncılık kültüründe etik uygulamalar alanında çalışan ve bu amaçla editörler, yayıncılar ve yayın etiği ile ilgili kişilerin eğitimi, bilgilendirilmesi ve desteklenmesine adanmış bir oluşum olan Yayın Etiği Komitesi’nin (Committe of Publication Ethics/COPE) ilkelerini benimsemekteyiz. Ayrıntılı bilgi için:  https://publicationethics.org/ 

 

Dergimiz, teslim edilen çalışmaların, yazar(lar)ın ırk, din, uyruk, cinsiyet, siyasi görüş, kıdem veya kurumsal bağlantılarına bakılmaksızın, tarafsız şekilde değerlendirilmesi ile yükümlüdür.

 

Benimsenen yayın etiği gereği, aynı anda birden fazla yere sunulmuş ya da intihal barındıran çalışmalar dışında, dergiye gönderilen tüm yazıların mahremiyeti güvence altındadır. Çalışmaların değerlendirmesi sırasında herhangi bir aşamada yayımlanmama kararı alınması durumunda, yazıya ilişkin bilgiler hiçbir suretle üçüncü taraflarla paylaşılmaz.